Nyt on koettu ruotsalaisetkin häät, hauskaa oli, mutta perinteitä ei näissä häissä kovin paljoa viljelty. Suurin ero suomalaisiin häihin oli yhteislaulut, joita laulettiin vähän väliä samaan tyyliin kuin Suomessa opiskelijoiden pippaloissa ja sitseillä. Jokaisen laulun jälkeen skoolattiin, mutta kukaan ei silti ottanut liikaa. Ruotsin puhumistakin tuli harjoiteltua vähän, kaksivuotias Karl-poika oli oikein sopiva kohde :)

Perjantaipäivä kuljeskeltiin Göteborgin keskustassa. Ihmisiä oli tullut jo EM-kisoihin sekä samaan aikaan pidettävään Göteborgskalaaset-juhlaan melkoisesti ja iltapäivällä pääkadulla oli jo aika tungos. Onnistuttiin myös odottelemaan bussia pysäkillä, jonka vieressä suuri kyltti ilmoitti, että pysäkki olikin pari minuuttia aiemmin suljettu tapahtumien takia. Onneksi ei kovin kauaa seisoskeltu ennen kuin tajuttiin siirtyä, eikä sitä paitsi oltu edes ainoat.

Lankakauppoja tuli vastaan kaksi, Vallgatanilla Strikk ja Drottningsgatanilla Broderi. Strikk löytyi Garnstudion jälleenmyyjälistasta, mutta muita lankoja siellä oli aika huonosti. Mohairia ja tekokuitua löytyi, mutta esim. sukkalankoja ei yhtään. Niitä kun olisi ollut helpointa ostaa ilman minkäänlaista suunnitelmaa. Broderissa lankavalikoima oli vielä pienempi, tosin käsinvärjätyt puuvillalangat oli kauniita. Hinnat ei olleet ainakaan yhtään halvempia kuin Suomessa, joten ostokset jäi aika vähäisiksi. Salaiselle neuleystävälle löysin kuitenkin jotain pientä matkalta.

En sitten kuitenkaan löytänyt Liisan Liljaan sopivaa pukua hähin, joten se lähti matkaneulomiseksi mukaan ja edistyikin ihan mukavasti. Pitää vähän mittailla vielä, mutta eiköhän sen jo pikkuhiljaa voisi lopettaa ettei ihan jättisuurta tule.

Mies oli vielä eilen lomalla ja repi olohuoneesta tapetteja irti. Loput pitää vielä irrottaa tapetinpoistoaineella. Tekemistä ja intoa olisi vaikka kuinka, mutta kun töissäkin pitää käydä. Tällä hetkellä olisi kyllä paljon enemmän motivaatiota ihan kunnon töihin kuin koneen ääressä istumiseen....