Sain kuin sainkin Rogue-ohjeen tilatuksi vielä eilen ja päätin sitten kokeilla, miten 7 veljestä sopisi mallitiheyteen 18s/24krs. Vyötteessä tiheys on melkein sama (18/26) puikoilla 4, mutta minä sain nelosen puikoilla 10cm:iin mahtumaan 20silmukkaa...enkä edes mielestäni neulo kovin kireää. No, numeroa suuremmat puikot kehiin ja nyt alkoi olla jo lähempänä. Kokeilin sitten vielä miten alahelman palmikko onnistuisi, ja parin purkamisen jälkeen se alkoikin näyttää jo ihan hyvältä.

Illalla tein vielä toisen kokeilun säärystimillä, joita aloitin jo jonkin aikaa sitten, mutta ilman mitään oikeaa ideaa toteutuksesta. Ajattelin kokeilla vaihteeksi kirjoneuletta, ja kehittelin perulaismallin pohjalta tuollaisen kuvion:
691.jpg
Torstai-illan kokeiluja, Rogue palmikko ja kirjoneulesäärystin

Toisen kuvion etsin nettiohjeista, tulossa on tähti, mutta se jäi vielä vaiheeseen. Voi kyllä olla, että säärystimistä tulee hiukan liian isot, mutta kokeilenpahan nyt kuitenkin. Kuviossa taakse jääneet langat jäivät ainakin alussa vähän liian kireälle, joten harjoitus on siis tarpeen :)