Onko olemassa mitään stressaavampaa kuin työnhaku? On. Nimittäin vastauksen odottelu noin 90%:sti varmasta työpaikasta. Odottavan aika todellakin on pitkä. Varsinkin kun se odottelu oikeastikin kestää monta kuukautta. Viime viikolla päätös luvattiin tämän kuun loppuun mennessä. Reilu vuorokausi on siis vielä aikaa. Tähän mennessä lukuisista lupauksista ehkä yksi on pitänyt, joten saa nähdä miten tämän käy. Toistaiseksi olen ollut kärsivällinen ja ymmärtäväinen, mutta nyt alkaa pinna loppua kun ei mitään voi suunnitella pitemmällä tähtäimellä. Kotonakin pitäisi tehdä vaikka mitä, kuten esimerkiksi siivota, mutta on jotenkin ylivoimaisen vaikeaa saada mitään aloitetuksi. Tänään olen sentään pessyt jo kaksi koneellista pyykkiä ja tiskikonekin oli päällä. Niistä astioista mitkä sinne ei mahtuneet ei puhuta mitään...

Tämän aamun olen surffaillut ohjetta neuletakkiin, mutta teen sen (ehkä) kuitenkin Suuri Käsityö -lehden ohjeesta. Mallin päättäminen näyttää olevan ihan yhtä vaikeeta kuin vaateostoksillakin. Siihenkin työpaikan odottelu on osittain syynä. Ei nimittäin ole rahaa ostaa mitään kalliimpia lankoja.

Nyt riittää avautuminen, Vanilla kyseli kommenteissa kissanlelujen tekemisestä. Ensin kuva muutamista mitä löytyi pikaisella etsimisellä lattioilta:
33566.jpg
Nää on kaikki tosi simppeleitä ja osa ihan vahingossa syntyneitä :) Vasemmalla kaksi hahtuvapalloa. Lankaa tai langanpätkiä pyöritellään palloksi ja ommellaan muutama pisto läpi niin että ne pysyy kasassa ja sitten koneeseen. Kestää kovaakin käyttöä ja on mieleinen.

Pörröinen lelu on Tango Fanista yksinkertaisesti i-cord putkea. Sen yläpuolella oleva rengas oli kokeilu Huopasella, josta piti tulla kukka, mutta se ei oikein onnistunut niin annoin sen kissoille. Sininen pötkö on mallitilkku, jonka käärin rullalle ja sidoin narulla. Kirjava mytty on ihan varta vasten kissoille tehty. Neuloin kolmion, jonka sivut ompelin kiinni niin että siitä tuli kolmisivuisen pyramidin mallinen. Sisälle laitoin langanpätkiä ja kuivattua kissanmittua. Oikealla vielä Huopasesta virkattu hiiri, jonka täytteenä myös langanpätkiä. Kuten näkyy se on saanut aikamoista kyytiä. Pari tupsua olen myös kissoille antanut, mutta niistä on jäljellä enää langanpätkiä, joten parempi käyttää kiinteämpiä juttuja :) Tuollaisiin saa helposti käytettyä kaikki pienet kerän loput ja langanpätkätkin. Kissanminttua voi hieroa lelujen pintaankin niin tuoksuvat hyvälle. Kissojen mielestä siis, musta se haisee melkeinpä pahalle.

Kissoille riittää joskus hämmästyttävänkin yksinkertainen juttu leluksi. Eppu jahtaa tällä hetkellä ihan innoissaan sinistä pakettinarun pätkää. Eilen se juoksi narun perässä ympyrää itsensä ihan läkähdyksiin. Luulin jo että se tukehtuu, kun läähätti niin raskaasti, mutta ei mennyt kun minuutti niin taas oltiin vauhdissa.

Sain lapaset eilen Summerlandia ja vaaleja katsellessa valmiiksi ja hyödynsin auringonpaistetta kuvaukseen. Parveke vaan on ihan talviteloilla joten tausta ei ole kaunein mahdollinen...
33565.jpgLanka: Isoveli ja Isoveli Colori
Puikot nro 5
Malli omasta päästä
Neuloin toiseen raidat toiseen suuntaan ja niistä tuli aika kivat. Mieskin tykkäsi mallista.

Näiden jälkeen aloitin palmikkomallitilkkua kämmekkäitä varten. Pieni halusi osallistua neulomiseen ja varasti lankakerän ja juoksi sen kanssa keittiön ja pesuhuoneen kautta makkariin. Minä sitten perässä pyöritellen matkalla tilkkua keittiön pöydän jalkojen ympäri. Oli kyllä hauskaa kun Pieni oli niin tosissaan kun kantoi kerää suussaan.

33564.jpg
Minun minun minun!

33574.jpg
Eppukin tuli auttamaan

Nyt ei taas ole muuta kesken, kuin Jojopaita, joten varmaan aloittelen niitä kämmekkäitä tai jotain muuta illalla. Hahtuvapipokin on ollut aikomuslistalla jo pitkään... Samoin pitkävartiset sukat mutta niiihin ei oo lankaakaan...