Sain topin pingotettua vihdoin juuri sopivasti kun sääkin lämpesi ja lauantaina jo testasinkin sitä shoppailureissulla pikkusiskon kanssa.
105780.jpg
Ohje: Last Minute Knitted gifts
Lanka: Tennessee
Puikot: 3,5 bambupyöröt

Kainaloista tuli ihan vähän liian korkeat, mutta hyvin se istuu päälle kuitenkin.

Viikonloppuna tuli valmiiksi myös vauvan myssy ja virkattu laukkukin on kahvoja vaille valmis. Myssy oli eilen pingotuksessa jo aiemmin valmistuneen pitsiliinan kanssa.
106812.jpg
Ohje: Novita kesä 2006 malli 44 hiukan muunneltuna
Lanka: Tennessee
Puikot: nro 3,5

Tämä oli tällainen nopea testailu. En usko, että pitsiliinoista kuitenkaan tulee mun juttu. Toistaiseksi kaikki pöydät on niin täynnä tavaraa, että liina hukkuisi sinne kuitenkin. Tällä hetkellä liinalle ei siis ole paikkaa, mutta uudessa kotona toivottavasti sellainenkin löytyy :)

Vauvan myssy
106813.jpg
Ohje: Last Minute Knitted Gifts
Lanka BBB 82% Merinovillaa ja 18% akryyliä, alle 50g
Puikot 4 ja 4,5mm

Myssy oli helppo ja nopea neuloa. Alareuna oli ohjeessa ainaoikeinneuletta, mutta kokeilin korvata sen helmineuleella. Aika löysältä reuna ensin näytti, mutta ihan hyvin se asettui paikalleen kuitenkin. I-cord -nauha neulottiin suoraan kiinni etureunaan, ja kun takasaumat oli ommeltu kiinni jo ennen helmineuleen tekemistä, niin ikäviä viimeistelyjäkään ei jäänyt tehtäväksi. Saajakin on jo myssylle tiedossa. Tämä oli jo kolmas neulomus Last Minute Knitted Giftsistä ja hyviä ohjeita siinä riittää edelleen. Hourglass sweater oli alunperin se, miksi kirjan ostin, ja se on kyllä edelleenkin suunnitteilla tehtäväksi, joskus...

Tänään reippailin ensimmäistä kertaa pyörällä töihin. Menomatka meni ihan mukavasti alle puolessa tunnissa, mutta tulomatkalla ainainen vastatuuli Hervannan valtaväylällä iski jälleen ja kävelijäkin olisi mennyt ohi pahimmassa ylämäessä. Aikaa kului kymmenen minuuttia enemmän kuin menomatkaan. Useamminkin voisi töihin pyöräillä, mutta puolen tunnin pyöräilyn jälkeen olisi kiva käydä suihkussa, jota perustoimistosta ei tietenkään löydy. Toinen vielä vakavampi puute on ilmastointi, lämpötila nousi tänään yli kolmenkymmenen. Koita siinä sitten tehdä töitä. Harkitsin jo vakavasti läppärin ottamista kainaloon ja lähdekirjapinon toiseen ja siirtymistä rannalle lopputyötä kirjoittamaan.