Joulu meni ihan mukavasti, tällä kertaa vanhempien luona Runnilla. Me otettiin vielä aikalisä joulunpyhiin ja ajettiin tiistaina Lieksaan kummipojan luokse ja sieltä eilen illalla takaisin kotiin. Meno oli joulunpyhinä aika eläimellistä, yhteensä 6 kissaa ja siinä seassa vielä koiranpentu elävöittivät joulunviettoa mukavasti.

Eläimistä lisää myöhemmin, ensin kuvia joululahjoista, sekä annetuista että saaduista.
25996.jpg
Tällaisia tuli koreista joista oli pari kuvaa jo aiemmin. Nämä menivät kavereille ja kummitädille. Sininen paketti välissä on kavereiden pikkutytölle.

Seuraavana pikkusisko Mervin toivepaita. Laitan näihin kuviin vähän paremmin nuo lanka- ja ohjetiedot, edellisissä kuvissa ne on olleet vähän miten sattuu...
26002.jpg
Lanka: Isoveli Colori ja punainen vajaat 3 kerää (300g) molempia
Ohje: Novitan syksy 2005 nuorisoliite
Puikot: nro 5


Äidille hahtuvatossut
26001.jpg
Lanka: Kauhavan kangasaitan hahtuvalanka, valkoinen ja musta
Ohje: Kippurakärkitossut
Puikot: nro 5


Isän salmiakkipaita
26008.jpg
Lanka: 7 veljestä ruskea vajaat 6 kerää ( 800g)
Ohje: Novita syksy 2005 lehti
Puikot: 3,5 ja 4


Ennen joulua lupasin tehdä Timolla kaulaliinan, sen jälkeen kun joululahjat valmistuvat, mutta teinkin sen sitten jo joululahjaksi. Noita entrelac-ruutuja (onkohan niille suomeksi muuta nimeä?) oli ihan mukava tehdä ja samalla kuviolla tulisi esim. kiva torkkupeitto jostain paksummasta langasta tai vaikka jämälangoista.

26056.jpg
Lanka: 7 veljestä harmaa ja grafiitinharmaa n.100g molempia
Ohje: Danica, Knitty winter 2005
Puikot: nro 4


Kummipoika Mikko poseeraa liekkipipossa kesken uuden pleikkarin metsästyspelin tiimellyksen.
26009.jpg
Lanka: Nalle musta ja punainen, n.50g molempia
Ohje: Novita syksy 2005 nuorisoliite
Puikot nro 3,5


Tein pipon ohjeen mukaan, mutta kuvio oli niin korkea, että siitä tuli aivan liian syvä. Purin reunan joustinneuleesta suurimman osan pois ja käänsin reunaa sisäänpäin pari senttiä. Piposta tuli napakampi ja ihan sopivan kokoinen.

Toiselle siskolleni, johon myös onnistuin tartuttamaan neuleinnostuksen, ostin lahjaksi Stitch'n bitch- neulekirjan ja kappas vaan, omasta paketistani löysin samanlaisen, keneltäkäs muulta kuin siskolta! Idea tosin taisi olla pienemmän siskon, mutta samoja ratoja näyttää ajatukset kulkevan. Ihan mukavia ohjeita siinä oli ja teoriaosassakin varmasti vielä jotain uutta opittavaa.

Muutenkin lahjat painottuivat tänä vuonna lukuosastolle. Lankaakin sain kaksi karkinväristä Tangokerää. Pikkusiskon idea kuulemma sekin :)
26051.jpg
Liekkipipoa lukuunottamatta en ottanut mitään neulottavaa mukaan, eikä tällä hetkellä neuleita olekaan kesken kuin yhdet hahtuvalapaset. Seuraavaksi projektiksi ajattelin ottaa huivin anopille. Fifi tai joku samantyylinen malli luultavasti. Itselleni suunnittelen myös palmikkokuvioista neuletakkia. Roguen vetoketjullinen malli tai ehkä Knittyn Mariah ilman huppua.