Niinhän siinä sitten kävi, että perjantai-iltana kotiin tullessa oli mukana kaksi muovikassillista lankaa ja lisäksi vielä pari kirjaa. Messuostosten lisäksi ikkupunatulkun tilauskin tuli perjantaina joten lankaa riittää nyt vähäksi aikaa, tai no, isän paitaan ei ole kyllä vieläkään lankaa. Kauppaan pitää siis mennä pikapuoliin kuitenkin :)

Ompelukoneista oli messuilla myös sen verran hyviä tarjouksia, että mies sai lunastaa joululahjalupauksensa saman tien. Torstaina saa koneen sitten hakea liikkeestä. Ja kerran ostin ompelukoneen, niin pitäähän sitä osata käyttääkin. Mukaan tarttui siis Mäkelän Ompelutöiden käsikirja, joka vaikutti todella perusteelliselta oppaalta ja toisena Hobboksin ständiltä Suuri neulonta- ja ompelukirja. Siinä on ohjeita neulonnasta, virkkauksesta, tilkkutöistä ja kirjonnasta.

19046.jpg

Yksiväriset hahtuvalangat ovat Kauhavan kangasaitasta, puna-mustakirjava Pirtin kehräämöstä ja sateenkaari ja ruskeakirjava Pikkupunatulkusta. Sieltä olikin harmittavasti loppu kaksi neljästä hahtuvan väristä mitä tilasin, villalangat oli kyllä kaikki mukana. Nyt voi alkaa sitten kokeilemaan miten lapasten ja laukkujen teko onnistuu. Pikkupunatulkun sivuilla sanottiin, että varmistus tilauksen hinnasta tulee sähköpostilla, joten edellisessä kirjoituksessa odottelin sitä, mutta postissa tulikin sitten suoraan noutokuitti. Sikäli harmi, että olisin voinut tilata jotain muuta väriä niiden puuttuvien tilalle jos olisin tiennyt sen etukäteen.

Kissa meni muuten aivan sekaisin hahtuvalangasta. En meinannut saada sitä millään irti kiekon kimpusta kun se sen kerran sai hampaisiinsa. Sen jälkeen olen pitänyt langat poissa sen ulottuvilta, ettei joku kaunis aamu ole kämppä täynnä hahtuvanriekaleita...

Lauantai-iltana valmistui Hayden hat, mutta muuta en viikonloppuna oikeastaan ehtinyt neulomaan. Lauantaipäivä meni kaupungilla ostoksilla ja sunnuntaina kierreltiin katselemassa asuntoja Pirkkalassa ja Lempäälässä.

19047.jpg
Hayden hat, siitä tuli todella hyvin istuva eikä ohjetta tarvinnut muokata yhtään.

Asunnoista yksi oli sellainen, missä heti pystyin kuvittelemaan joskus vaikka asuvani. 4h +k, 111m2. Mahdollisuus tehdä varastohuoneesta takkahuone ja paljon säilytystilaa (myös langoille jotka nyt ovat milloin missäkin laatikossa ja pussissa ympäri nurkkia). Saa nyt nähdä millä aikataululla asunnon osto toteutuu, voi olla että menee vielä kauankin, mutta asuntokuume kasvaa kyllä koko ajan.